Behandelingen

Osteopathie - Fascia Therapie - Visceral Alignment - Craniosacrale 


OsteopathieOsteopathie is een manuele geneeswijze die is gebaseerd op de principes van anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. De osteopaat gebruikt zijn handen om de beweeglijkheid van de weefsels en structuren in het lichaam te onderzoeken en te behandelen.
Osteopathie gaat ervan uit dat een verminderde beweeglijkheid van deze weefsels en structuren kan leiden tot pijn en andere gezondheidsproblemen. Door de beweeglijkheid te herstellen, kan de osteopaat de klachten verminderen of verhelpen.Fascia Therapie


"Fascia" is het bindweefsel waarmee alle structuren in het lichaam met elkaar verbonden worden. Vroeger werd dit systeem van vliezen als  "opvulling " beschouwd, vandaag weet men dat de fascia een grote rol spelen in het bewegingspatroon, de bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, de emoties, het denken en bijgevolg ook het gedrag. De fascia worden behandeld met zachte en diepgaande technieken.


Visceral Alignement

Visceral Alignement bestaat uit manuele technieken die de beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de inwendige organen hersteld. Dit zorgt voor een verbeterde circulatie in  de organen waardoor deze beter functioneren.


Cranio - Sacrale Therapie


Onder de schedel en in de wervelkolom zit een "met vocht gevulde ballon" die de hersenen en het ruggenmerg omvat. Dit gesloten systeem van vliezen, gevuld met hersen- en ruggenmergvloeistof wordt Cranio-Sacraal Systeem genoemd.

De aanmaak van de vloeistof in dit systeem veroorzaakt een lichte uitzetting van de schedel en de opname ervan veroorzaakt vervolgens een kleine inkrimping.  Dit geeft ons het zogeheten Cranio-Sacrale Ritme.

Een gelijkmatige en ritmische uitzetting en inkrimping van het cranio sacrale systeem is een belangrijk aspect in de gezondheid. In de behandeling wordt met zachte handen dit systeem geƫvalueerd en wordt het ritme en de beweeglijkheid hersteld.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x