Behandelingen

Osteopathie • Fascia therapie • Viscerale therapie • Cranio-Sacrale therapie


OsteopathieBewegingsverlies in gewrichten, spieren en organen veroorzaken verandering in de doorstroming.  

Hierdoor raakt het natuurlijke evenwicht verstoord en ontstaan allerlei klachten.  

In een Osteopathische behandeling worden deze bewegingsbeperkingen opgespoord en hersteld met manuele technieken.

Fascia Therapie


"Fascia" is het bindweefsel waarmee alle structuren in het lichaam met elkaar verbonden worden. Vroeger werd dit systeem van vliezen als  "opvulling " beschouwd, vandaag weet men dat de fascia een grote rol spelen in het bewegingspatroon, de bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, de emoties, het denken en bijgevolg ook het gedrag.


De fascia worden behandeld met zachte en diepgaande technieken. 
Viscerale Therapie

Viscerale therapie bestaat uit manuele technieken die de beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de inwendige organen hersteld. Dit zorgt voor een verbeterde circulatie in  de organen waardoor deze beter functioneren.


Cranio - Sacrale Therapie


Onder de schedel en in de wervelkolom zit een "met vocht gevulde ballon" die de hersenen en het ruggenmerg omvat. Dit gesloten systeem van vliezen, gevuld met hersen- en ruggenmergvloeistof wordt Cranio-Sacraal Systeem genoemd.

De aanmaak van de vloeistof in dit systeem veroorzaakt een lichte uitzetting van de schedel en de opname ervan veroorzaakt vervolgens een kleine inkrimping.  Dit geeft ons het zogeheten Cranio-Sacrale Ritme.

Een gelijkmatige en ritmische uitzetting en inkrimping van het cranio sacrale systeem is een belangrijk aspect in de gezondheid. In de behandeling wordt met zachte handen dit systeem geëvalueerd en wordt het ritme en de beweeglijkheid hersteld.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x